Topografie corneană

Topografia corneana realizeaza o harta a corneei - prima lentila a ochiului. Evidentiaza forma corneei, grosimea ei, puterea de refractie si ofera informatii deosebit de importante pentru diagnosticarea si urmarirea unor boli corneene -keratoconus, astigmatism, leziuni traumatice, cicatrici corneene etc. Este de asemenea extrem de utila in evaluarea preoperatorie a pacientilor ce urmeaza sa fie operati laser pentru reducerea dioptriilor sau inaintea operatie de cataracta.

Consultații computerizate complexe

Scopul unei consultatii medicale este acela de a identifica problemele pacientului, de a pune un diagnostic corect si recomandarea unui tratament. Oftalmologia este specialitatea care beneficiaza intr-o masura foarte mare de ajutorul tehnologiei, atat pentru consultatii, cat mai ales pentru partea chirurgicala.Iata de ce un diagnostic corect depinde de pregatirea si experienta medicului, dar si de aparatura cu care acesta isi desfasoara activitatea. Aparatele de ultima generatie Topcon si Nidek existente in cabinetele de oftalmologie Optilook reprezinta varful tehnologiei germane si japoneze din domeniu.

Tomografie în coerență optică

Tomografia in coerenta optica este o procedura neinvaziva ce evidentiaza structura la nivel de microni a diferitelor componente oculare - cornee, retina, nerv optic, coroida.
OCT permite diagnosticarea precoce, urmarirea corecta si tratamentul adecvat al unei game variate de afectiuni oculare, ex: glaucom, degenerescenta maculara, accidente vasculare retiniene etc

Consultații pentru operații

Reprezinta consultatii extrem de complexe care, pe langa masuratorile uzuale pentru stabilirea diagnosticului (examinare pol anterior si fund de ochi, determinare dioptrii, presiune intraoculara etc), analizeaza si alti parametri foarte importanti: lungimea globului ocular si ale diferitelor sale componente, structura si forma straturilor oculare, prin tomografie si topografie; determina puterea implantului de cristalin artificial folosit la operatiile de cataracta.

Echipa noastră


Vă așteptăm în clinica noastră pentru un consult de specialitate, în cele mai bune condiții. 

Dr . Lucian Sârbu
Medic primar oftalmolog

Dr. Brigitta-Julia Untaru
Medic specialist oftalmolog

Oana Mihaela Ignat
asistent medical/optometrist

Anamaria Sasu
Optometrist

Angela Boca
Asistent medical

Iuliana Gheorghe
Optometrist

Programează o consultație 

Oftalmologie, Optică Medicală

Despre noi


Echipă profesionistă

Dr. Lucian Sârbu medic primar oftalmolog. Dr. Brigitta-Julia Untaru medic primar oftalmolog

Servicii complete

Consult oftalmologic, tratamente, identificarea și urmărirea unei game variate de afecțiuni oculare. Consult pentru chirurgie oculară.

Echipamente performante

Tomografie în coerență optică, topografie corneană, măsurarea computerizată a dioptriilor.

Brașov, Strada Carpațiilor 63

Vă așteptăm la noul nostru sediu, Carpaților colț cu Strada Berzei

Medici specialiști

Ne găsiți în Brașov, pe strada Carpaților nr 63, bloc P2

Tehnologie modernă

Echipamente performante


TOMOGRAFIE IN COERENTA OPTICA - OCT 3D TOPCON

OCT permite diagnosticarea precoce, urmarirea corecta si tratamentul adecvat al unei game variate de afectiuni oculare, ex: glaucom, degenerescenta maculara, accidente vasculare retiniene etc

ALADDIN

Un aparat foarte complex ce măsoară în cateva secunde diferiți parametrii ai ochiului - lungimea oculara antero-posterioara (totala și pe segmente), curbura corneei - măsurători ce realizeaza biometria, în urma careia aparatul calculeaza puterea cristalinului artificial ce se implanteaza in ochi în urma operației de cataractă.
De asemenea, ALADDIN realizeaza topografia corneana, ce permite diagnosticarea unor afectiuni ale polului anterior ocular (ex: keratoconus), aberometria, pupilometria.

TONOREF III

Este un aparat de ultima generatie ce realizează 4 examinări cu o înaltă acuratețe: măsoară computerizat dioptriile oculare, puterea de refracție a corneei, determina noncontact tensiunea intraoculara pe care o ajustează în funcție de grosimea centrala a corneei.